10
Dec

DUTCH BUSHMEN TRIBE a performance materialized

all | Comments Off on DUTCH BUSHMEN TRIBE a performance materialized

OP=OP

“Dutch Bushmen Tribe a Performance Materialized”
Een foto tentoonstelling die geopend wordt op 4 februari 2012 om 18 uur tot 21 uur bij de nieuwe galerie JOEY RAMONE. (voormalige HBgalerie).

Samen met een aantal figuranten vormt Toine Klaassen de “Dutch Bushmen Tribe”. Dit zijn de in Klaassens optiek mogelijke oorspronkelijke bewoners” van ruige…-, vergeten-, braakliggende terreinen of overgangsgebieden. `De Dutch Bushman` (`outlaw`) vindt zijn oorsprong in een wat oudere foto die hij van zijn vader maakte: vermoeid en in een oud kloffie (beyond a shame) na het werken in de tuin.
In deze foto tentoonstelling gaat het Toine Klaassen om het inzichtelijk maken van de verstilde intieme concentratie uit de werkprocessen van zijn complexe en vergankelijke performance praktijk. De omstandigheden zijn natuurlijk nooit helemaal ideaal. Het gaat om enscenering versus terloopsheid, concentratie versus vermoeidheid en ook om controle versus griploosheid.
Ofwel zoals Klaassen zelf zegt: Het leven is het vervullen van een paradox.
De fotoserie bespiegeld vanuit Klaassen’s optiek een minder betoverende Westerse beschaving en kan worden opgevat als een omarming van de rijke pluriforme “culturele hybrides” die wij met zijn allen in deze samenleving zijn geworden. Zeker in Rotterdam!
Deze tentoonstelling is een mooie gelegenheid om de rijke mogelijkheden die dit gegeven biedt onder ogen te zien.

Dit project is gerealiseerd met de hulp en adviezen van Lin Klaassen-Zwamborn
“Dutch Bushmen Tribe a Performance Materialized”
Van Toine Klaassen
4 februari t/m 10 maart 2012 woensdag tot en met zaterdag 12:00-18:00

JOEY RAMONE
Josephstraat 166
3014 TX Rotterdam

enkele fotos uit de Dutch Bushmen Tribe serie zullen van 8 t/m 12 februari te zien zijn op de Rawartfair tevens bij JOEY RAMONE booth 41 http://www.rawartfair.com

*/ --> « back to the future CBK Utrecht