29
May

If Paradise Is Half As Nice #4 | De Lasloods

all | Comments Off on If Paradise Is Half As Nice #4 | De Lasloods

foto danilo fernandes

za 13 jun – zo 14 jun / Lasloods – Binnenhaven – Vlissingen

700 jaar Vlissingen – kunstenaars reflecteren op verleden, heden en toekomst in de Lasloods

Vlissingen 700 jaar is de perfecte aanleiding om te reflecteren over de identiteit van het havengebied en de Lasloods in het bijzonder. Met hun ingrepen reflecteren de If paradise is half as nice kunstenaars op verleden, heden en toekomst, gebruikmakend van de beperkingen en de mogelijkheden die het pand en zijn directe omgeving biedt.

‘If paradise is half as nice 4’ is het kunstproject van Nederlandse en Duitse kunstenaars in verschillende samenstellingen.
Pim Palsgraaf, Willem Besselink, Daan Botlek, Ties Ten Bosch en Regina Kelaita, Onno Poiesz, Aletta de Jong, Toine Klaassen en Jordy Walker.
Ze eigenen zich al drie jaar lege vervallen fabriekscomplexen toe om er een periode te werken en tentoon te stellen. De kunstenaars laten zich inspireren door het gebouw en de omgeving en op deze manier ontstaan er grote installaties, beeldhouwwerken, muurschilderingen die (vaak) speciek alleen voor het gebouw zijn.
Drie keer eerder werkten ze in Leipzig (Duitsland).
Dit voorjaar komen ze op uitnodiging van Cultuurwerf werken in de Lasloods in Vlissingen.

De lang verborgen Lasloods is een pand ‘in transitie’. Rauw en ongepolijst , omringd door water en boten ligt het in het havengebied. Als de toekomstplannen definitief doorgaan heeft de Lasloods alle potentie een geliefde hotspot te worden waar je de authentieke sfeer van Vlissingen kunt proeven. Met het project ‘If paradise is half as nice’ wordt vast een cultureel voorschot gegeven op de toekomst.

Onherbergzame plekken als dit bieden kunstenaars alle vrijheid te experimenteren en te werken. Naast de werken die gedurende deze maand zullen ontstaan zal er ook een tentoonstelling worden samengesteld met kunstenaars die soortgelijke werkwijzen of thema’s in hun werk hebben. Aansluitend op de werkperiode worden activiteiten georganiseerd, opgeluisterd met muziek, eten en drinken.

Werkperiode half mei tot half juni

Presentatie 13 en 14 juni – 20 en 21 juni

Open: 13.00 – 18.00 uur

Op zaterdag 13 juni geopend van 13.00 – 21.00 uur

http://cultuurwerf.nl/expos/if-paradise-is-half-as-nice/

https://www.facebook.com/pages/De-Lasloods/704349772965323

https://www.facebook.com/ifparadiseishalfasnice
heartbeatdead

*/ --> « Selected for The One Minutes Series by Faivovich and Goldberg